IBOP met Mumera (v. Daily Daimond)

Vandaag was het de beurt voor Mumera, een 4-jarige merrie van Daily Daimond x Gribaldi, om haar op haar best te laten zien tijdens de IBOP. 

De jury zei het volgende over Mumera: 'Bij binnenkomst toont Mumera veel uitstraling en heeft ze een aansprekende voorhand. In de stap was ze mooi ruim, maar mocht ze nog iets meer door het lichaam stappen. De overstap en tact in de midden/uitgestrekte stap waren goed. In de draf heeft Mumera een mooie tact, activiteit en een mooie cadans en met schakelen komt ze goed mee met het achterbeen en komt ze goed op het achterbeen terug. In de galoppade heeft ze mooie sprong en beentechniek waarbij ze een goede balans en houding heeft. In de zijgangen blijft ze goed vanuit het achterbeen naar de hand toe lopen en laat zich goed door de amazone bewerken.'

Mumera is met mooie punten geslaagd voor de IBOP en ook nog eens ster merrie geworden. Daarmee heeft ze nu 2 mooie predicaten achter haar naam staan!

Mumera verwacht volgend jaar een veulentje van de hengst Dettori (v. Desperado N.O.P.)

Lees meer »

Mooie scores in Lichtenvoorde

Voor Kantjil van 't Zelfert was het haar tweede Z1 wedstrijd. We hadden nog nooit eerder in Lichtenvoorde gestart, wat jammer is want het terrein was echt onwijs mooi. Mooie grote zandbaan met twee ringen en genoeg ruimte om in te rijden. Kantjil liet zich weer fijn berijden wat resulteerde in twee nette proeven. In de eerste proef werd Kantjil derde met een mooie score van 65,4% en in de tweede proef deed ze er nog een schepje bovenop en werd ze eerste met een hoge score van 68,4%!

Altijd enorm fijn om deze merrie te rijden, ze doet altijd enorm haar best!

 

Lees meer »

Nieuwe overdekte logeercirkel

Heel blij zijn wij met deze overdekte longeercirkel die een mooie plek heeft gekregen naast de buitenbak. Het longeren in de buitenbak kan toch af en toe voor gaten in het zand zorgen. Ook kan het onhandig zijn om een paard te longeren in de buitenbak wanneer er ook iemand aan het rijden is. Maar dat hoeft nu dus niet meer! De mannen van KYLIX hebben heel hard gewerkt en in rappe tijd een hele mooie overdekte longeercirkel gemaakt. Laat de regen maar komen! Nu kunnen we in weer en wind altijd de paarden beweging geven. 

Lees meer »

Veulen gekocht op de Borculo Elite Veiling

Enorm spannend was voor ons de Borculo Elite Veiling 2021, maar na wat lange minuten leken mag ik mij dan toch eigenaresse noemen van een ontzettend mooi veulentje genaamd Rendy (Sir Floresco x Jazz)!

Rendy komt uit de bekende Endy-stam welke al vele mooie nakomelingen hoog in de dressuursport heeft lopen. Ook de goedgekeurde hengsten zoals Charmeur (v. Florencio), Ibiza (v. Desperado) en Zhivago (v. 00 Seven) zijn zeer succesvolle telgen uit deze merrielijn.

De hengst Sir Floresco is een jonge hengst in eigendom van Helgstrand Dressage en behaalde een topscore tijdens de Deense test, waar hij hoge punten scoorde voor zijn imponerende galop.

Rendy gaat eerst met ons andere veulen Rocket Man VHZ in een kudde opgroeien en ik hoop haar daarna tot een succesvol dressuurpaard op te mogen leiden. 

 

Lees meer »

Pavo Cup met Mumera

Met onze 4 jarige Mumera (Daily Daimond x Gribaldi) deden we vandaag mee met de Pavo Cup. Voor Mumera was dit de eerste keer tussen de witte hekjes. Daarnaast stonden er ook camera's opgesteld en was er voor haar heel wat te zien. Het was dan ook een hele goede oefening voor haar.  Mumera heeft zich ontwikkeld tot een mooie grote vosmerrie met een ruime draf en opwaartse galop. Deze gangen werden dan ook goed beoordeeld door de jury. Met een 8 voor de draf, galop en de harmonie kwamen we uit op een mooie score van 76 procent! 

Lees meer »

Gallopade 2021 Urk

In Urk werden dit jaar de regiokampioenschappen van het outdoor seizoen gehouden. Met de paarden Kantjil van 't Zelfert en Lady Rose mochten wij dit jaar deelnemen.

 

Voor Kantjil van 't Zelfert was het gelijk haar debuutwedstrijd in het Z1. In een sterk deelnemersveld mochten wij gelijk laten zien wat we waard waren. Kantjil zette een sterke proef neer welke werd beloond met maar liefst 65,5%. Voor haar 6-jarige leeftijd laat ze zich ontzettend fijn bewerken en doet ze altijd haar uiterste best. 

 

Lady Rose had helaas wat spanning. Maar met een score van 63,4% en weer wat ervaring rijker was deze wedstrijd een goede oefening voor haar. Ook deze merrie doet altijd ontzettend haar best en we zijn er zeker van dat we nog veel meer van haar gaan zien.

Lees meer »

Lady Rose plaatst zich voor de regiokampioenschappen 2021

Onze 5-jarige Lady Rose heeft zich vandaag tijdens haar debuutwedstrijd in de M1 geplaatst voor de regiokampioenschappen. Er werd in Lattrop gereden op een grasbodem en door de Coronamaatregelen hoefde er maar 1 wedstrijd gereden te worden. Met een mooie score van 68,33 % mogen wij door naar de regiokampioenschappen, welke in juli in Urk gehouden worden. Door de Coronamaatregelen en het feit dat er weinig wedstrijden gereden kunnen worden zijn wij ontzettend trots dat Lady Rose met haar weinige ervaring en jonge leeftijd het al zo goed doet in de ring! 

Lees meer »

Geboorte Rocket Man VTZ

Begin juni 2021 is Rocket Man van 't Zelfert ter wereld gekomen. Een mooi donkerbruin hengstenveulen uit onze elite merrie Leaulanda I.K. (Glamourdale). de vader van Rocket Man is de knappe hengst Jameson RS2 (Blue Horse Zack x Negro). Na een redelijk roerige bevalling maken moeder en zoon het goed. Leaulanda I.K zal met Rocket Man van haar verlof kunnen genieten op de mooie locatie van Stal 't Hofstee in Lattrop-Breklenkamp.

Lees meer »

Nieuwe merrie op stal!

Vandaag hebben we een nieuwe 3-jarige merrie Mumera op stal. Mumera is een afstammeling van Daily Daimond x Gribaldi en heeft 3 hele ruime gangen. Voornamelijk haar verende draf springt in het oog. Ze is een grote vos-merrie, waardoor balans nog een aandachtspunt is bij haar, maar ik zie er enorm naar uit om haar nu verder op te pakken! 

Hopelijk mogen we straks snel weer de ring in en kan ik haar showen aan de buitenwereld!

Lees meer »

Leaulanda I.K. is elite!

Onze 4-jarige merrie Leaulanda I.K. (Glamourdale x Welt Hit II), gekocht op de Van Olst Sales is elite geworden op de KWPN Stamboekkeuring te Luttenberg. Trots zijn wij ook dat ze nu drachtig is van Jameson RS2 (Blue Hors Zack x Negro). Hier kan alleen maar een topper uit voortkomen!

 

Lees meer »

Debuutwedstrijd met de 4-jarigen

Na de lange wedstrijd stop vanwege Covid-19 mochten we dan eindelijk op 4 juli naar een meetmoment in Almelo met onze 4 jarige Leaulanda I.K. (Glamourdale x Welt Hit II) en Lady Rose (Glamourdale x Monaco).

Leaulanda mocht als eerste optreden en vond het allemaal nog best indrukwekkend. De eerste proef liep ze goed door en zaten mooie stukken tussen. De tweede proef was voor haar te veel van het goede. Met een jong paard is het belangrijker dat ze het naar hun zin hebben en niet overvraagt worden, daarom heeft ze deze dag 1 proef gestart. Hier liep ze een mooie score van 64,7 %.

Lady Rose kon haar energie wat beter verdelen. Ze liep ontzettend braaf beide proeven door en had een mooi constant beeld. Met 64,3 % in de eerste proef en 64,2 % in de tweede proef was het voor beide paarden een geslaagd debuut in het L2.

Lees meer »

Regiokampioenschappen Overijssel

Kantjil van 't Zelfert heeft zich geplaatst voor de Regiokampioenschappen van Overijssel die gehouden werden in Hellendoorn. Kantjil was wat fris met inrijden, maar tijdens de proef liet ze zich van haar beste kant zien. Met een hoge score van 69,4% (208 punten gemiddeld) en een mooie vierde plek heeft ze het super goed gedaan en biedt het veel hoop voor meer goede resultaten in de toekomst. 

Lees meer »