Wedstrijd Saasveld

Na alle jonge paardencompetities bracht Nikki Kantjil van 't Zelfert en Watermill Kadeaux weer eens op een reguliere wedstrijd uit in Saasveld. Op donderdag mocht Nikki op Kantjil en Kadeaux twee proeven starten in de L2. Ze liepen beide ontzettend fijn en zonder fouten de proeven door. Kadeaux won uiteindelijk de eerste proef met 207 punten en Kantjil werd 2e met 199.5 punten. De tweede proef won Kantjil met 207 punten en werd Kadeaux 2e met 202,5 punten!

De zaterdag daarop was de 2e selectiewedstrijd van de Kring, waarbij je twee proeven kon starten en de 1e proef telde als selectie-proef. Kadeaux was wat meer gespannen en dacht de jury te kunnen imponeren door te laten zien dat hij al vanuit stap kon aan galopperen. Kantjil liep daarentegen een hele nette proef en liet zich weer van de beste kant zien. De tweede proef van Kantjil was helaas wat minder, doordat haar aandacht wat werd afgeleid en ze alleen maar aan het hinneken was. Kadeaux' zijn tweede proef was beter, waarbij hij eigenlijk een proefje liet zien zoals de donderdag daarvoor. De tweede proef werd weer gewonnen door Kantjil met 207 punten en Kadeaux werd derde met 202 punten. De eerste proef van beide paarden werd helaas niet gewaardeerd door de jury. Met 194 punten voor Kadeaux en 190.5 punten voor Kantjil werden we uiteindelijk 7e en 8ste. Ontzettend jammer, want omstanders beoordeelden juist de eerste proef van Kantjil als een ontzettend fijne en nette proef. Helaas blijft het een jurysport, en moet je altijd afwachten van hoe de jury je beoordeelt. Al met al waren het fijne dagen en hebben we mooie scores en prijzen mee naar huis mogen nemen met de twee jonge toppers! 

Als kers op de taart mocht Leaulanda i.K., een driejarige merrie uit Glamourdale x Welt Hit II, op zondag ook een B-proef starten met Merle Pieperiet. Voor haar leeftijd liep ze al heel volwassen de baan rond en wat is het een mooi paard om te zien! Met 182 punten liep ze een nette proef en heeft ze weer veel ervaring opgedaan.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.