Gelderland Cup 2019

Op 21 december werd de Gelderland Cup voor 3- en 4-jarige dressuur- en springpaarden georganiseerd in Brummen. Hier werden jonge dressuur en springpaarden beoordeeld op hun aanleg voor de sport. Bij de dressuur werden de jonge dressuurpaarden beoordeelt door Adelinde Cornelissen en Riccardo Sanavio, beide uitkomend op het hoogste niveau en welbekend onder de dressuur liefhebbers.

Leaulanda I.K. mocht op deze dag haar eerste jonge paardencompetitie rijden. Met nog 2 andere jonge paarden in de baan moest ze verschillende oefeningen laten zien. Werkwillig als ze altijd is, liet ze zich enorm fijn bewerken en liep ze trots voorop door de baan. Met een mooie score van 80 punten in totaal, waaronder een 8 voor de stap en draf en een 8,5 voor houding, balans en rijbaarheid, werd ze uiteindelijk 6e van de 35 driejarige dressuurpaarden die in totaal meededen. Erg trots dat we zo'n fijne merrie bij ons op stal hebben staan. 

Lees meer »

Wedstrijd Denekamp

Vandaag de tweede selectiewedstrijd van de Kring met Watermill Kadeaux en Kantjil van 't Zelfert in de L2. Als eerste kwam Nikki aan start met Watermill Kadeaux en reed een nette proef zonder fouten. De tweede proef ging net zo. Kadeaux kon alleen iets scherper aan het been zijn, na alle indrukken reageerde hij soms iets traag. Kantjil moest daarna van start en was er goed aan. Ook zij reed twee foutloze proeven en was qua gevoel fijner te rijden. 

Beide proeven zijn gewonnen door Kadeaux met in de eerste proef 207 punten en de tweede proef 204 punten. Kantjil werd in de eerste proef derde met 204,5 punten en tweede in de tweede proef met 203 punten. Al met al een meer dan  geslaagde selectie. Op naar de Kringkampioenschappen op 4 januari!

 

Lees meer »

Wedstrijd Saasveld

Na alle jonge paardencompetities bracht Nikki Kantjil van 't Zelfert en Watermill Kadeaux weer eens op een reguliere wedstrijd uit in Saasveld. Op donderdag mocht Nikki op Kantjil en Kadeaux twee proeven starten in de L2. Ze liepen beide ontzettend fijn en zonder fouten de proeven door. Kadeaux won uiteindelijk de eerste proef met 207 punten en Kantjil werd 2e met 199.5 punten. De tweede proef won Kantjil met 207 punten en werd Kadeaux 2e met 202,5 punten!

De zaterdag daarop was de 2e selectiewedstrijd van de Kring, waarbij je twee proeven kon starten en de 1e proef telde als selectie-proef. Kadeaux was wat meer gespannen en dacht de jury te kunnen imponeren door te laten zien dat hij al vanuit stap kon aan galopperen. Kantjil liep daarentegen een hele nette proef en liet zich weer van de beste kant zien. De tweede proef van Kantjil was helaas wat minder, doordat haar aandacht wat werd afgeleid en ze alleen maar aan het hinneken was. Kadeaux' zijn tweede proef was beter, waarbij hij eigenlijk een proefje liet zien zoals de donderdag daarvoor. De tweede proef werd weer gewonnen door Kantjil met 207 punten en Kadeaux werd derde met 202 punten. De eerste proef van beide paarden werd helaas niet gewaardeerd door de jury. Met 194 punten voor Kadeaux en 190.5 punten voor Kantjil werden we uiteindelijk 7e en 8ste. Ontzettend jammer, want omstanders beoordeelden juist de eerste proef van Kantjil als een ontzettend fijne en nette proef. Helaas blijft het een jurysport, en moet je altijd afwachten van hoe de jury je beoordeelt. Al met al waren het fijne dagen en hebben we mooie scores en prijzen mee naar huis mogen nemen met de twee jonge toppers! 

Als kers op de taart mocht Leaulanda i.K., een driejarige merrie uit Glamourdale x Welt Hit II, op zondag ook een B-proef starten met Merle Pieperiet. Voor haar leeftijd liep ze al heel volwassen de baan rond en wat is het een mooi paard om te zien! Met 182 punten liep ze een nette proef en heeft ze weer veel ervaring opgedaan.

Lees meer »

Subli Cup - Velsen-Zuid

Deze keer mochten Watermill Kadeaux en Kantjil van 't Zelfert zich beiden laten zien op de Subli Cup in Velsen-Zuid. Omdat het dit keer dicht in de buurt is van waar Nikki vroeger met haar paarden reed, was het leuk om te zien dat er bekenden waren gekomen om te kijken. Watermill Kadeaux mocht als eerste van de rubriek starten. Helaas kreeg hij niet de punten die we hadden verwacht bij het lovende jurycommentaar. Kantjil van 't Zelfert was wat meer gespannen. Er waren hengsten bij het inrijden aanwezig die ze erg interessant vond. Desalniettemin liet ze zich fijn in de ring zien en deed ze alle oefeningen ontzettend braaf. Beide paarden kregen op alle onderdelen precies dezelfde punten, wat leidde tot een puntentotaal van 74,2% en een gedeelde 6e plek.

Lees meer »

Subli Cup - Tolbert

Het weekend met Watermill Kadeaux zijn eerste Subli Cup gestart in Tolbert. Het was een aardig stuk rijden, maar dat mocht de pret niet drukken. Watermill Kadeaux liet zich goed zien en was fijn en ontspannen met rijden. In een sterk deelnemersveld en een totaalscore van 73.6%, waarbij hij een 8,5 kreeg voor zijn stap (!), zijn we op een hele nette 8e plek geëindigd van de 25 vierjarige jonge dressuurpaarden. Heel erg trots dat ik zo'n goed en fijn paard mag trainen en uitbrengen op wedstrijd. We blijven doortrainen en ik ben benieuwd wat de toekomst voor dit talentvolle paard gaat brengen!

Lees meer »

Almelose Ruiterdagen 2019

Op 1 t/m 7 juli werden de Almelose Ruiterdagen verreden voor paarden, uitkomend in de basisklassen. Kantjil van 't Zelfert (Bordeaux x Travolta's Nieuwmoed) en Watermill Kadeaux (Florett As x Scandic) hadden beide hun debuut in de L2. Isabella (Desperado x Flemmingh) mocht voor het eerst Z1 starten. Met de 4-jarigen heeft Nikki met beide paarden in alle proeven dikke winstpunten gereden en ook wat prijzen naar huis mogen nemen. Isabella reed ook in alle proeven winst, zat met 4 van de 5 proeven in de prijzen en mocht op zondag meerijden in de finale!

 

Met de 4- jarigen heeft Nikki ook nog meegereden bij de 4-jarigen rubriek op de zaterdag. Daar reed Nikki Watermill Kadeaux naar een mooie 3e plaats met score van 81,6%. Kantjil van 't Zelfert werd 6e met 76,8%. 

 

Al met al een drukke week waarbij de paarden veel hebben geleerd en mooie resultaten zijn behaald!

 

Lees meer »

Hippisch Geesteren 2019

Voor Kantjil van 't Zelfert was het woensdag haar debuut in het L, waar ze gelijk mooie punten heeft behaald! Twee keer 203 punten met een mooie tweede en derde plaats en een goed jurycommentaar die een mooie toekomst zag voor deze knappe merrie van Bordeaux. Ook Isabella (Desperado x Flemmingh) maakte vrijdag haar debuut in Geesteren, en liep met 194 punten naar een derde plaats! Hippisch Geesteren was dus voor deze twee paarden een mooi leermoment en gezien de goede resultaten erg geslaagd!

Lees meer »

Geslaagde dag bij de Van Olst Sales

Op vrijdag 19 april vond de Van Olst Sales plaats in Den Hout waar getalenteerde dressuurpaarden geveild werden. Het was een goed georganiseerde veiling en we hebben hele mooie paarden gezien. Erg trots zijn we naar huis gegaan met twee fantastische 3-jarige ster-merries: Lady Rose (Glamourdale x Monaco) en Leaulanda I.K. (Glamourdale x Welt Hit II). We kunnen niet wachten om er mee aan de slag te gaan!

Lees meer »

Welkom Watermill Kadeaux!

There's a new boy in town! In december is Watermill Kadeaux bij ons op stal gekomen om op te leiden en uit te brengen op wedstrijden. Watermill Kadeaux is een grote ruin, geboren in 2015, een afstameling van Florett As x Watermill Scandic en in eigendom van Jan Greve. Bedankt Jan voor het vertrouwen, we gaan er wat moois van maken!

Lees meer »

Vernieuwde bodem in buitenbaan

De nieuwe bodem is klaar! Van (te) zware bodem is nu de buitenbak omgetoverd naar een strakke compacte bodem met vezels waar de paarden goed getraind in kunnen worden. Erg blij met deze verandering, en het hek om de bak maakt het helemaal af! Zie de foto's voor dit fantastische resultaat.

Lees meer »

Fijne selectie in Uden

In Uden reed Nikki een goede eerste selectie met haar paard Bulinke's Nieuwmoed (Tavolta's Nieumoed x Paddox). Ze behaalde daar een nette score van 64,85 % in de Lichte Tour.

Lees meer »

Kantjil van 't Zelfert wordt keur

Tijdens de vijfweekse EPTM test voor dressuurmerries is Kantjil van 't Zelfert (Bordeaux x Travolta's Nieuwmoed) keur geworden! Kantjil van 't Zelfert hebben we zelf gefokt en is een dochter van Bulinke's Nieuwmoed, die Nikki nu uitbrengt op Lichte Tour niveau. Kantjil pakt alles erg snel op en is een fijn paard om mee te werken. Erg benieuwd naar wat de toekomst brengt!

Lees meer »