Mijn naam is Nikki Spaan. Vanaf zesjarige leeftijd begon ik al met paardrijden. Met mijn pony Yellowfellow ben ik in 2007 geselecteerd voor het Hippisch Talenten Centrum (HTC) waar ik bij heb gezeten totdat ik ging studeren aan de Universiteit van Groningen. Gedurende deze tijd ben ik drie keer kringkampioen geweest van regio Twente, twee keer Overijssels kampioen en heb ik meerdere trainingen en trainingsweekenden gehad van professionele ruiters en amazones. In Groningen heb ik het paardrijden voortgezet en verschillende paarden opgeleid tot het Z-niveau. Na mijn bacheloropleiding ben ik naar Amsterdam gegaan voor mijn master, waar ik mijn paarden kon blijven trainen in Aalsmeer.

 

Na het afronden van mijn master wist ik dat ik nog altijd door wilde in de paardensport. Ik ben daarom de opleiding Instructeur Wedstrijdsport (ORUN-4) bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) gestart in oktober 2017, om zo mijn droom stapje voor stapje te verwezenlijken. Ook heb ik jonge en wat meer ervaren paarden getraind bij Grand-Prix amazone Margot Kostelijk om nog meer ervaring op te doen met het zadelmak maken en het trainen van veel verschillende paarden. Na deze ervaring ben ik een periode stalruiter geweest voor Laurens van Lieren Dressage waar ik verschillende (top) dressuurpaarden heb mogen trainen. Tegenwoordig train ik meerdere (jonge) paarden en kan ik paarden uitbrengen tot en met de Lichte Tour. 

 

In 2018 ben ik met veel plezier begonnen aan mijn eigen dressuurstal in Hengelo. Hier zal ik onder andere paarden trainen en klaarmaken voor wedstrijden en/of bemiddelen bij de aan- en verkoop. Ook zal ik mij actief bezig houden met het geven van instructie. De accommodatie beschikt over een grote 20 x 60 buitenbak, een overdekte longeercirkel, ruime stallen met zaagsel, weiland en zandpaddocks.

Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen!